Vinný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinný koláč
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51903 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
2 kávová lžička | Kakao |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
40 g | Strouhanka |
5 ks | Vejce slepičí |
0,2 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 153,9mg |
Draslík | 310,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 149,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinný koláč postup přípravy receptu:
1 | Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Pečící formu vymažeme 10 g másla a vysypeme strouhankou. |
2 | Zbylé změklé máslo nakrájíme na malé kousky a v misce ho vyšleháme do pěny. Do máslové pěny vmícháme krupicový a vanilkový cukr. Za stálého míchání přimícháme vejce. Přilijeme víno, přidáme kakao a postupně vmícháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a zamícháme. |
3 | Hladké těsto vlijeme do připravené pečící formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme přibližně 25-30 minut. |
4 | Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájené na úhledné řezy podáváme. |
Poznámka
Takto připravené řezy před podávání můžeme posypat moučkovým cukrem, ozdobit vyšlehanou šlehačkou a polít čokoládovou polevou.