Marinovaný bůček s uzeným kolenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný bůček s uzeným kolenem
Marinovaný bůček s uzeným kolenem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51904 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Vepřové koleno uzené |
700 g | Vepřový bok |
4 dl | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
2 polévková lžíce | Koření Steak 7 pepřů |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112,5mg |
---|---|
Cholesterol | 121,1mg |
Draslík | 215,9mg |
Vláknina | 70,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřový bok, Voda pitná, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové koleno uzené, Koření Steak 7 pepřů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný bůček s uzeným kolenem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nejdříve marinádu: do rendlíku dáme koření na steaky a sůl. Přidáme k němu olej a za stálého míchání marinádu přivedeme k varu. |
2 | Omytý a osušený vepřový bok pokrájíme na kousky a dáme je do mísy. Z vykostěného omytého a osušeného kolena odřežeme tučné části - ty nepoužijeme. Ostatní uzené maso nakrájíme na kousky a přidáme ho k nakrájenému vepřovému boku. Přidáme marinádu, maso dobře promícháme a zakryté odložíme na 12 hodin do chladničky. |
3 | Druhý dem maso dáme do pekáčku. Přilijeme k němu vodu a pečeme přibližně 1 hodinu. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem. Upečené měkké maso má zlatočervenou kůrku. Podáváme ho horké i studené. |
Poznámka
K marinovanému masu podáváme houskový nebo bramborový knedlík spolu s kysaným nebo sladkým dušeným zelím.