Jednoduchý recept

Rebarborový džem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51906

Ingredience

1 ks Citrony
1 kg Cukr krystal
2 kg Reveň (Rebarbora)
2 kávová lžička Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 724kJ
12% Sacharidy 44 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
1% Bílkoviny 1 g

Rebarborový džem postup přípravy receptu:

1

Z citronu okrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Rebarboru důkladně omyjeme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do kastrolu. Povaříme do zhoustnutí, přisypeme cukr, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a na kousky pokrájenou kůru z citronu. Za stálého míchání dál vaříme, až džem zhoustne.

2

Poté ihned rozdělíme do skleniček, zakápneme rumem a zavíčkujeme. Uchováme na temném a chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept