Rebarborový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborový džem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51906 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kg | Cukr krystal |
2 kg | Reveň (Rebarbora) |
2 kávová lžička | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 237,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Reveň (Rebarbora), Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Rebarborový džem postup přípravy receptu:
1 | Z citronu okrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Rebarboru důkladně omyjeme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do kastrolu. Povaříme do zhoustnutí, přisypeme cukr, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a na kousky pokrájenou kůru z citronu. Za stálého míchání dál vaříme, až džem zhoustne. |
2 | Poté ihned rozdělíme do skleniček, zakápneme rumem a zavíčkujeme. Uchováme na temném a chladném místě. |