Recept

Dušené medailonky ze svíčkové

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51908
Kategorie: Maso

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
700 g Hovězí svíčková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Šalotka
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
2 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
Na ozdobu
80 g Okurky nakládané
100 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 017kJ
7% Sacharidy 26 g
21% Tuky 16 g
43% Sodík 852 mg
78% Bílkoviny 44 g

Dušené medailonky ze svíčkové postup přípravy receptu:

1

Sladkokyselé nakládané okurky pokrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Drobné nakladáné žampiony scedíme a přidáme k okurkám. Směs promícháme a dáme do chladničky.

2

Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme přes vlákno na medailonky. Plátky by měli být silné asi 7 mm. Očistíme a na drobno pokrájíme šalotky.

3

V hlubší pánvi si rozpálíme olej s máslem a maso restujeme po 1 minutě z každé strany dozlatova. Osolíme ho, posypeme pepřem a vyjmeme ho. Na omastek dáme šalotku a osmažíme ji dorůžova. Maso vrátíme do pánve, promícháme, ochutíme sladkou paprikou a chilli. Přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Když je voda z poloviny vyvařená, přimícháme smetanu a dusíme ještě 5 minut.

4

Na talíře poklademe porce masa, přelijeme smetanovou šťávou, doprostřed každé porce dáme 1-2 lžíce okurek se žampióny a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept