Tortellini s lilkem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortellini s lilkem a rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5191 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
500 g | Lilek |
60 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
425 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Tortellini |
5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 608,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 719,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Lilek, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Tortellini, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortellini s lilkem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme tortellini v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím nakrájíme papriku na kostičky a spolu s prolisovaným česnekem orestujeme na rozpáleném oleji asi minutu. Přidáme na kostičky nakrájený lilek a opatrně mícháme asi 5min dokud nezezlátne. Přidáme drcená rajčata i s nálevem, zalijeme vývarem, promícháme, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, zakryjeme a asi 10min povaříme, až zelenina změkne. |
3 | Přidáme nakrájené lístky bazalky, omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijem tortellini s náplní sýra a špenátu.