Recept

Vepřové kousky na sušeném ovoci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51916

Ingredience

1 ks Cibule
250 ml Džus jablečný
2 polévková lžíce Mandle
8 ks Meruňky sušené
1 kávová lžička Ocet jablečný
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
500 g Vepřová kýta
125 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Šalvěj čerstvá
50 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 953kJ
17% Sacharidy 60 g
49% Tuky 37 g
5% Sodík 104 mg
67% Bílkoviny 37 g

Vepřové kousky na sušeném ovoci postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostky, vypeckujeme sušené švestky, oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a nadrtíme šalvěj a tymián.

2

Do mixeru nalijeme jablečný džus, přidáme lžičku octa, 6 sušených švestek a společně dohladka rozmixujeme.

3

V hluboké pánvi na rozehřátém oleji opékáme vepřové maso s cibulí, tymiánem a šalvějí. Když je maso opečené dohněda, přidáme umixovanou směs a přiklopené spolu dusíme na mírném ohni 15 minut. Potom přimícháme sušené meruňky a zbylé sušené švestky, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.

4

Mezitím oloupeme a na nudličky nakrájíme mandle, které nasucho opražíme.

5

Porce masa na ovoci rozdělíme na talíře a servírujeme posypané opraženými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept