Avokádovo-pomerančový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádovo-pomerančový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51918 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
2 ks | Avokádo |
1 ks | Cibule |
10 ks | Olivy černé |
20 g | Petržel - nať |
2 ks | Pomeranče |
Na zálivku | |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 808,9mg |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Cibule, Pomeranče, Citrony, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádovo-pomerančový salát postup přípravy receptu:
1 | Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky, které naskládáme do misky. Z pomerančů odstraníme kůru a ořežeme na dužinu a rozdělíme na jednotlivé dílky a smícháme s avokádem. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, kterými avokádo s pomerančem posypeme. Promícháme a přidáme vypeckované černé olivy. |
2 | V misce si připravíme zálivku. Smícháme si šťávu z jednoho citronu a 3 lžic rostlinného oleje. Osolíme, opepříme a prošleháme. Zálivkou přelijeme směs avokáda s pomeranči, cibulí a olivami. Promícháme a na závěr posypeme nasekanou petrželkou. |