Jehněčí kotlety na drceném pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na drceném pepři
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51919 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Brandy |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
8 ks | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Mléko zahuštěné neslazené |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pažitka |
2 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 662,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Pažitka, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mléko zahuštěné neslazené, Olej olivový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na drceném pepři postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety očistíme, zbavíme tuku, ostrým nožem z nich uvolníme kost a lehce hranou dlaně naklepeme. Nahrubo nadrtíme kuličky pepře a nadrobno nasekáme pažitku. |
2 | Kotlety po obou stranách potřeme hořčicí a do masa vtlačíme nadrcený pepř. |
3 | Na velké pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme z každé strany 4-5 minut a opečené je odložíme do tepla. V malé misce smícháme brandy, worcesterskou omáčku a nízkotučné neslazené kondenzované mléko s pažitkou. Směs vlijeme na pánev s vypečenou šťávou a omáčku za stálého míchání rychle zahřejeme. |
4 | Kotlety rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou. |