Bucatini se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5192 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
315 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Gorgonzola |
250 g | Sýr Ricotta |
375 g | Těstoviny Bucatini |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 79,6mg |
Draslík | 57,4mg |
Vláknina | 186,5mg |
Vitamín A | 207,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Gorgonzola, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, řapík celeru nakrájíme a orestujeme na rozehřátém másle cca 2min. Přidáme smetanu, gorgonzolu, rozšlehanou ricottu a ochutíme solí a pepřem. Omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání cca 1min provaříme. |
2 | Poté nalijeme na těstoviny,promícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
Bucatini-tenké duté nudle