Jednoduchý recept

Salát z avokáda s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51920
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
2 ks Avokádo
20 g Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
100 g Sýr Parmezán
Na zálivku
2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 311kJ
3% Sacharidy 11 g
35% Tuky 26 g
23% Sodík 467 mg
21% Bílkoviny 12 g

Salát z avokáda s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky. Salát omyjeme, rozdělíme na listy a necháme okapat. Listy salátu naskládáme do talířů.

2

V misce si ze 2 lžic vinného octa, oleje a špetky soli prošleháme zálivku, kterou nakapeme na salátové listy. Pak na ně naskládáme plátky avokáda a posypeme je nasekanou petrželovou natí a nastrouhaným parmezánem. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept