Kuře pečené na pomerančovém džusu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na pomerančovém džusu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Džus pomerančový |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
500 g | Kuřecí prsa |
2 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
3 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 750,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 51,4mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus pomerančový, Kari koření, Muškátový oříšek, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kuřecí prsa, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené na pomerančovém džusu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu - v mělké míse vyšleháme pomerančový džus s francouzskou hořčicí, muškátovým oříškem, pepřem, kořením kari a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Kuřecí prsní řízky očistíme, hranou dlaně lehce naklepeme, vložíme do marinády a necháme je v ní 1-2 hodiny marinovat. |
2 | Do zapékací mísy nalijeme trochu marinády, přidáme kuřecí řízky a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě zapékáme kuřecí řízky nezakryté asi 30 minut, až maso změkne. |
3 | Mezitím v pánvi smícháme zbylou marinádu s kukuřičnou moukou rozmíchanou v drůbežím vývaru a na středním plameni omáčku zahříváme, až zhoustne. Když jsou řízky zapečené, slijeme výpek, přidáme ho k omáčce a ještě krátce spolu prohřejeme. |
4 | Zapečené řízky rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou. |