Recept

Kuře pečené na pomerančovém džusu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 51922
Kategorie: Maso

Ingredience

200 ml Džus pomerančový
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,5 kávová lžička Kari koření
500 g Kuřecí prsa
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
3 polévková lžíce Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 996kJ
2% Sacharidy 9 g
6% Tuky 5 g
11% Sodík 217 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kuře pečené na pomerančovém džusu postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu - v mělké míse vyšleháme pomerančový džus s francouzskou hořčicí, muškátovým oříškem, pepřem, kořením kari a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Kuřecí prsní řízky očistíme, hranou dlaně lehce naklepeme, vložíme do marinády a necháme je v ní 1-2 hodiny marinovat.

2

Do zapékací mísy nalijeme trochu marinády, přidáme kuřecí řízky a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě zapékáme kuřecí řízky nezakryté asi 30 minut, až maso změkne.

3

Mezitím v pánvi smícháme zbylou marinádu s kukuřičnou moukou rozmíchanou v drůbežím vývaru a na středním plameni omáčku zahříváme, až zhoustne. Když jsou řízky zapečené, slijeme výpek, přidáme ho k omáčce a ještě krátce spolu prohřejeme.

4

Zapečené řízky rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept