Jednoduchý recept

Hovězí guláš na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51924
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1 špetka Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 ks Okurky nakládané
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
5% Sacharidy 16 g
38% Tuky 29 g
217% Sodík 4 g
78% Bílkoviny 44 g

Hovězí guláš na pivě postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sterilované okurky nakrájíme na plátky.

2

Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou a drceným kmínem.

3

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

4

V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené cibule, pak přidáme kousky masa a prudce je za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Potom k masu přimícháme papriku, opepříme ho, osolíme, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso občas promícháme a přilijeme 100 ml vody.

5

Z másla a mouky si připravíme tmavou jíšku - máslo si rozehřejeme a poté za stálého míchání přisypeme mouku a krátce orestujeme. Když je maso měkké, podlijeme zbylou vodou a zahustíme připravenou jíškou. Pak ještě přimícháme česnekem smíchaným s majoránkou a kmínem a guláš krátce provaříme.

6

Porce guláše na talířích doplníme nakrájenou okurkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, ale třeba i vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept