Sterilovaný mletý špenát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaný mletý špenát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 51931 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 930,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,8mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Sterilovaný mletý špenát postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý špenát očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a bez poklice vaříme 10 minut. Po vyjmutí umeleme na masovém mlýnku. |
2 | V pánvi rozpálíme tuk, přidáme špenát a krátce podusíme. Mezitím podléváme slanou vodou z vaření. Horkou kaši rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme. |
3 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 10 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |