Nakládaný šťovík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaný šťovík
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51934 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 2,6mg |
Draslík | 487,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaný šťovík postup přípravy receptu:
1 | Šťovík přebereme, důkladně očistíme, omyjeme a nadrobno nasekáme. V kastrolu rozpálíme tuk, vložíme šťovík, ochutíme solí a doměkka udusíme. Poté namačkáme do sklenic a povrch zalijeme rozehřátým tukem. |
2 | Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě. |