Šťovík sterilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťovík sterilovaný
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51935 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kg | Šťovík |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 30 kcal
Kilojoule 126kJ
1% Sacharidy 3 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 5 mg
4% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 487,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťovík sterilovaný postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý šťovík přebereme, očistíme, důkladně omyjeme a dobře namačkáme do sklenic. Zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. |
2 | Sterilujeme po dobu cca 60 minut od bodu varu. Šťovík musí pustit hodně šťávy. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |