Jednoduchý recept

Rýžový koláč pomerančový

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51936
Kategorie: Koláče

Ingredience

Těsto
20 g Citronová kůra
100 g Cukr vanilka
125 g Máslo čerstvé
30 ml Mléko polotučné
260 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Náplň
60 g Cukr krystal
40 g Cukr moučkový
60 g Máslo čerstvé
1000 ml Mléko plnotučné
90 g Pomerančová kůra
330 g Rýže Arborio
2 ks Vejce slepičí
200 ml Víno bílé
Koláč
300 g Créme fraiche
25 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 837kJ
21% Sacharidy 74 g
48% Tuky 36 g
1% Sodík 24 mg
21% Bílkoviny 12 g

Rýžový koláč pomerančový postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme moučkový vanilkový cukr a důkladně promícháme. Přidáme mouku, strouhanou citronovou kůru, žloutky a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být částečně drobivé. Přilijeme trochu mléka a zapracujeme do těsta. Vytvarujeme kouli a vložíme na 1 hodinu do mrazáku. Těsto rozválíme na středně silný plát, vložíme do vymazané formy a pečeme 12-15 minut.

2

V hrnci roztavíme máslo, přisypeme rýži, strouhanou pomerančovou kůru, vanilkový cukr, promícháme a zalijeme vínem. Vaříme, dokud se víno téměř neodpaří. Přilijeme mléko a vaříme velmi zvolna asi 15 minut. Hrnec odstavíme, necháme trochu vychladnout, přimícháme rozšlehaná vejce a celou hmotu nalijeme na předpečený piškot ve formě a nakonec ještě posypeme moučkovým cukrem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.

3

Upečený koláč vyjmeme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme s créme fraiche.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept