Jednoduchý recept

Studená římská káva

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 2 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51938

Ingredience

1 dl Dolin - Vermouth
4 polévková lžíce Kostkový led
20 g Káva mletá
4 polévková lžíce Mléko zahuštěné slazené
2 špetka Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
5% Sacharidy 17 g
17% Tuky 13 g
9% Sodík 184 mg
29% Bílkoviny 16 g

Studená římská káva postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku dáme kávu, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Hotovou kávu ihned stáhneme z ohně, přelijeme přes sítko a necháme vychladit.

2

Do vychladlé kávy přidáme kondenzované mléko, žloutky a dobře rozmixujeme. Následovně přilijeme vermouth, přisypeme skořici a ještě jednou promixujeme.

3

Nakonec hotovou kávu rozlijeme do 2 vysokých sklenic. Do každé vložíme 2 lžíce drceného ledu a kávu podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept