Jednoduchý recept

Ostružinový koláč s mascarpone

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51939

Ingredience

Těsto
20 g Citronová kůra
100 g Cukr vanilka
30 ml Mléko polotučné
260 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
25 g Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Náplň
60 g Cukr vanilka
40 ml Grappa
500 g Mascarpone
350 g Ostružiny
40 ml Sirup malinový
100 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 248kJ
12% Sacharidy 44 g
48% Tuky 36 g
2% Sodík 43 mg
14% Bílkoviny 8 g

Ostružinový koláč s mascarpone postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme vanilkový cukr, přidáme máslo a rozetřeme. Přisypeme špetku soli, mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme 2 žloutky a vypracujeme těsto. Nakonec přilijeme trochu mléka a zapracujeme do těsta. Dáme na mrazák na 1 hodinu uležet.

2

Formu vymažeme tukem, těsto vyválíme na plát o velikosti formy, vložíme do ní a formu dáme do silně vyhřáté trouby péct asi na 12-15 minut. Koláč vyjmeme a necháme vychladnout.

3

Mezitím si připravíme krém. Do mísy vložíme mascarpone, přisypeme vanilkový cukr, přidáme smetanu, trochu grappy a vyšleháme hladký krém. Rozetřeme rovnoměrně na vychladlý piškot, posypeme ostružinami, pokapeme sirupem a dáme do lednice vychladit.

4

Vychlazený koláč naporcujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept