Recept

Pikantní jehněčí špízy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51942

Ingredience

2 ks Cuketa
500 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Med včelí
2 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 stroužek Česnek
16 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 263kJ
12% Sacharidy 43 g
32% Tuky 24 g
7% Sodík 143 mg
96% Bílkoviny 54 g

Pikantní jehněčí špízy postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu. V míse smícháme sezamový olej s medem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem a mletou skořicí.

2

Jehněčí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do marinády a necháme ji 30 minut marinovat.

3

Mezitím nakrájíme na čtverečky zelenou papriku zbavenou stopky a semen, očistíme malé žampiony a 2 středně velké cukety nakrájíme na plátky silné 2 cm.

4

Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cuketou, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a při střední teplotě na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.

5

Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept