Jednoduchý recept

Rýžový dezert s čokoládou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51943

Ingredience

60 g Cukr krupice
60 g Cukr vanilka
150 g Kandované ovoce
700 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
100 g Pistácie
150 g Rýže Arborio
500 g Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
150 ml Víno bílé
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 719kJ
17% Sacharidy 63 g
51% Tuky 38 g
3% Sodík 61 mg
22% Bílkoviny 12 g

Rýžový dezert s čokoládou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme rýži a vanilkový cukr, promícháme, přilijeme víno, necháme téměř odpařit, zalijeme mlékem, zmírníme oheň a velmi zvolna za častého míchámí vaříme 18-20 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

2

Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky necháme v míse a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme cukr a dobře rozmícháme. Postupně přimícháme vyšlehanou smetanu a sníh z bílků, přidáme kandované ovoce, strouhanou čokoládu, posekané pistáciové oříšky a nakonec opatrně přimícháme vychladlou rýžovou směs. Mísu zakryjeme alobalem a vložíme na 3 hodiny do mrazáku.

3

Dezert můžeme naporcovat jako zmrzlinu nebo postavit doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept