Recept

Marinované hovězí maso na špejli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 51944
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
8 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčice kremžská
500 g Hovězí maso zadní
200 ml Jogurt nízkotučný
1 ks Okurky nakládané
0,5 ks Paprika červená
0,5 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sherry brandy
8 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 714kJ
12% Sacharidy 44 g
12% Tuky 9 g
60% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Marinované hovězí maso na špejli postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu. Nastrouháme velkou nakládanou okurku, prolisujeme 1 stroužek česneku a umeleme pepř. V míse smícháme nízkotučný jogurt s kremžskou hořčicí, suchým sherry, okurkou, česnekem a pepřem.

2

Libové hovězí zadní maso očistíme, nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, vložíme do marinády a necháme 60 minut marinovat.

3

Mezitím oloupeme 8 malých cibulek, očistíme 8 malých žampionů a na čtverečky nakrájíme půlku červené a půlku zelené papriky, zbavené semen a stopek.

4

Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cibulkami, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a na středním plameni na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.

5

Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept