Koláč z Thurgau - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z Thurgau
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51946 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
125 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr vanilka |
600 g | Jablka |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 53,4mg |
Draslík | 129,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z Thurgau postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem utřeme do pěny, všleháme žloutky a citronovou šťávu a postupně mouku s kypřicím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vymačkáme do vymazané dortové formy a pokryjeme oloupanými půlkami jablek bez jádřinců, řezem dolů. Pocukrujeme vanilkovým cukrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. |