Fíky s medem a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fíky s medem a ricottou
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51947 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
160 g | Chléb slunečnicový |
200 g | Fíky čerstvé |
80 g | Med včelí |
200 g | Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 126,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fíky čerstvé, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fíky s medem a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé fíky rozpůlíme, vyskládáme na rošt, vložíme do trouby a při 50°C velmi zvolna pečeme asi 2 hodiny. Fíky částečně zrosolovatí a budou lepkavé. Na krajíčky chleba namažeme ricottu, pokapeme medem a poklademe kousky fíků. Nebo můžeme lepkavé fíky nakrájet nadrobno, smíchat s rozdrobenou ricottou, medem, vymíchat krém a ten potom namazat na chléb nebo topinky. |
2 | Podáváme jako velmi chutnou snídani. |