Recept

Dudácký guláš s lečem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51953

Ingredience

200 g Brambory
6 krajíc Chléb konzumní
200 g Cibule
200 g Lečo sterilované
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
440 g Vepřová plec
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
80 g Špek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 538kJ
17% Sacharidy 61 g
72% Tuky 54 g
30% Sodík 595 mg
51% Bílkoviny 29 g

Dudácký guláš s lečem postup přípravy receptu:

1

Vepřovou omytou a osušenou plec nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, omyjeme a na kostičky pokrájíme brambory.

2

V hrnci si rozpálíme sádlo se slaninou, když je slanina vysmažená, přidáme cibuli s česnekem a osmažíme ji dozlatova. Přidáme maso, promícháme. Ochutíme ho solí, pepřem, paprikou a smažíme za občasného promíchání do doby, až maso začne zlátnout. Poté přimícháme brambory, přilijeme horkou vodu, přidáme 2 plátky tmavého staršího chleba a pomalu vaříme asi 30 minut. Nakonec přidáme lečo a vaříme dalších 10 minut. Nerozvařený chléb vyjmeme a propasírujeme ho přes síto do guláše.

3

Dudácký guláš dochutíme solí. Podáváme ho s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept