Dudácký guláš s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dudácký guláš s lečem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51953 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
6 krajíc | Chléb konzumní |
200 g | Cibule |
200 g | Lečo sterilované |
1,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
80 g | Špek |
2 kávová lžička | Sůl |
440 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 90,2mg |
Draslík | 744,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 210,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Lečo sterilované, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dudácký guláš s lečem postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou omytou a osušenou plec nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, omyjeme a na kostičky pokrájíme brambory. |
2 | V hrnci si rozpálíme sádlo se slaninou, když je slanina vysmažená, přidáme cibuli s česnekem a osmažíme ji dozlatova. Přidáme maso, promícháme. Ochutíme ho solí, pepřem, paprikou a smažíme za občasného promíchání do doby, až maso začne zlátnout. Poté přimícháme brambory, přilijeme horkou vodu, přidáme 2 plátky tmavého staršího chleba a pomalu vaříme asi 30 minut. Nakonec přidáme lečo a vaříme dalších 10 minut. Nerozvařený chléb vyjmeme a propasírujeme ho přes síto do guláše. |
3 | Dudácký guláš dochutíme solí. Podáváme ho s čerstvým chlebem. |