Ledová káva indická - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledová káva indická
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51954 |
Kategorie: | Káva |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Káva mletá |
8 ks | Kostkový led |
2 kávová lžička | Med včelí |
4 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Skořice mletá |
14 g | Smetana do kávy |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 85,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Káva mletá, Med včelí, Nové koření celé, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kostkový led, Smetana do kávy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledová káva indická postup přípravy receptu:
1 | Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Do 2 sklenic rozdělíme hřebíček, skořici a nové koření. Do obou sklenic rozdělíme horkou filtrovanou kávu. |
2 | Sklenice s kávou vložíme do lednice na 60 minut vychladit. Následovně kávu vybereme z lednice, každou osladíme medem, vlijeme smetanu do kávy a hotovou kávu podáváme. |
Poznámka
Tento druh kávy můžeme připravit několik hodím předem. Čím déle je káva s kořením v lednici, tím má lepší chuť.
Káva nádherně voní. Hřebíček ji ovoní a připomene vám, že za nedlouho přijdou Vánoce, takže si ji připravte i o adventu. Určitě ji nabídněte i přátelům a vůbec nevadí, že je nezahřeje.