Jednoduchý recept

Olejový koláč s červenými hrozny

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51955

Ingredience

50 g Citronová kůra
270 g Cukr moučkový
600 g Hroznové víno
15 g Kypřicí prášek do pečiva
150 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Máslo čerstvé
120 ml Olej olivový extra panenský
50 g Pomerančová kůra
1 špetka Sůl mořská
8 ml Tresť vanilková
25 g Tuk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 512kJ
20% Sacharidy 71 g
44% Tuky 33 g
3% Sodík 64 mg
15% Bílkoviny 9 g

Olejový koláč s červenými hrozny postup přípravy receptu:

1

Na tento koláč budeme potřebovat nějakou sladkou odrůdu čeveného vína s menšími kuličkami. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a metlou vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, olej, vanilkovou esenci a znovu vyšleháme. Nakonec přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vypracujeme těsto. Necháme 10 minut uležet. Formu vymastíme tukem, do těsta přimícháme 1/3 hroznových kuliček, vložíme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct. Po 15 minutách navrch nasypeme zbylé hroznové kuličky, koláč vrátíme do trouby a pečeme zhruba 35 minut.

2

Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept