Recept

Pikantní vepřové maso na slanině

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pikantní vepřové maso na slanině 5 1
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51956
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
2 kávová lžička Kari koření
4 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Olej stolní
2 g Pepř černý mletý
2 g Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
400 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 851kJ
2% Sacharidy 8 g
43% Tuky 32 g
23% Sodík 459 mg
53% Bílkoviny 30 g
Pikantní vepřové maso na slanině

Pikantní vepřové maso na slanině postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso, slaninu a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky. Slaninu a cibuli opražíme na oleji. Když je cibulka zpěněná, přisypeme nakrájené vepřové maso, okořeníme solí, pepřem a směs promícháme, zalijeme 500 ml vody a dusíme asi 60 minut, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, pokrm je hotov.

2

Maso servírujeme teplé, promíchané s kari kořením, kečupem a posypané strouhaným eidamem.

Poznámka

Takto připravené maso je nevhodnější podávat s vařenými bramborami, tatarskou omáčkou a sezónní zeleninovou oblohou.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Pikantní vepřové maso na slanině
Protože jsem dělala recept na pikantní vepřové maso na nedělní oběd, myslela jsem, že mi ještě troška zbude na manželův pondělní oběd do práce. Ale všem nám tak chutnalo, že jsem mu musela připravit něco jiného. I když je v receptu doporučená příloha brambory a zelenina, trošku jsem ho pozměnila a směs smíchala s rýží. Zkuste to, je to opravdová dobrota, při které vás však pusa moc pálit nebude, takže kdo má rád jemně pikantní jídla je pro něho pikantní vepřové maso na slanině jako stvořené. Cibulka dodá masu tu správnou chuť a slanina ji nádherně podpoří. tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept