Jednoduchý recept

Plněné krůtí rolády

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51958

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
800 g Krůtí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Provensálské koření
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1,5 dl Voda pitná
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 872kJ
4% Sacharidy 13 g
27% Tuky 20 g
9% Sodík 185 mg
89% Bílkoviny 50 g

Plněné krůtí rolády postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jádřinců, omyjeme a najemno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na malé kousky.

2

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, potřeme horčicí a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa dáme nakrájenou papriku, cibuli a šunku, maso stočíme a zajistíme párátky proti rozbalení. Část papriky a cibule by nám měla zbýt.

3

Rolády vložíme do zapékací mísy, přidáme k nim zbylou papriku, cibuli a nakrájená rajčata, přidáme olej, přilijeme pivo s trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. V průběhu pečení rolády občas přelijeme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Když jsou rolády měkké, vyjmeme je a dáme na talíře. Výpek zaprášíme moukou, promícháme a zahustíme. Pak jím přelijeme krůtí rolády a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept