Recept

Pikantní roláda z mletého masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51965

Ingredience

8 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
750 g Maso mleté - mix
2 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
2 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
5 ks Žemle bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 394kJ
2% Sacharidy 9 g
95% Tuky 71 g
33% Sodík 654 mg
55% Bílkoviny 31 g

Pikantní roláda z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme. Starší bezlepkové housky nastrouháme. Získanou strouhanku promícháme s mletým masem a s celými vejci. Směs ochutíme solí, pepřem a nasekanou cibulí, majoránkou a sladkou paprikou. Jestliže máme směs řídkou, zahustíme ji bezlepkovou strouhankou. Takto připravenou masovou směs rozetřeme na alobal, na směs opatrně rozetřeme 3lžíce hořčice a na hořčici rozložíme plátky slaniny. Potom alobal se směsí sbalíme do pevné rolky a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi hodinu. Takto připravené maso servírujeme teplé, nakrájené na plátky.

Poznámka

Podáváme se zeleninovou oblohou a vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept