Recept

Vepřové závitky s vaječnou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51967

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka bezlepková
5 polévková lžíce Olej stolní
2 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo syrové
2 g Sůl
5 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová kýta
40 g Šunka dušená
20 g Žampiony čerstvé
4 ks Žemle bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,555 kcal
Kilojoule 6 506kJ
3% Sacharidy 10 g
150% Tuky 113 g
70% Sodík 1 g
214% Bílkoviny 120 g

Vepřové závitky s vaječnou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme nadrobno, žampiony nakrájíme na menší kousky. Cibuli s houbami osmažíme na sádle. Orestovanou cibuli s houbami zalijeme celými vejci a mícháme na ohni, dokud se vejce nesrazí. Plátky vepřového masa naklepeme, vaječnou směs na nich rozetřeme a poklademe plátky šuky. Potom plátky masa sbalíme do rolek a zajistíme párátkem proti rozbalení. Připravené masové rolky pak obalíme v klasiském řízkovém trojobale - nejprve v bezlepkové mouce, potom v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance, kterou jsme si připravili rozstrouháním bezlepkových housek. Vepřové rolky na závěr osmažíme na oleji ze všech stran dozlatova. Tento pokrm servírujeme teplý.

Poznámka

Takto připrvené vepřové maso podáváme s různě upravenými bramborami a sezonní zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept