Flambovaná káva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambovaná káva
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51968 |
Kategorie: | Káva |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
4 ks | Cukr kostkový |
20 g | Cukr vanilka |
0,5 polévková lžíce | Káva mletá |
1 dl | Martell cognac |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 176,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Káva mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Cukr vanilka, Martell cognac, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flambovaná káva postup přípravy receptu:
1 | Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou dáme do lednice. Kávu přes filtr spaříme horkou vodou. |
2 | Do 2 teplých a suchých kávových šálků položíme po 2 kostkách cukru. Kostky v každém šálku zalijeme s 50 ml koňaku, potom je sirkou zapálíme a necháme přibližně 2 minuty hořet. |
3 | Když cukr s koňakem dohoří a v šálcích máme jen modrý plamen, tak jej zalijeme horkou filtrovanou kávou. Kávu ozdobíme tuhou šlehačkou a posypeme jemně nastrouhanou čokoládou. |
Poznámka
Flambovaná káva je dost náročná na přípravu, ale o to více chutná.