Jednoduchý recept

Flambovaná káva

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51968
Kategorie: Káva

Ingredience

50 g Čokoláda hořká
4 ks Cukr kostkový
20 g Cukr vanilka
0,5 polévková lžíce Káva mletá
1 dl Martell cognac
100 g Smetana 33% (šlehačka)
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 264kJ
13% Sacharidy 48 g
33% Tuky 25 g
1% Sodík 13 mg
4% Bílkoviny 2 g

Flambovaná káva postup přípravy receptu:

1

Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou dáme do lednice. Kávu přes filtr spaříme horkou vodou.

2

Do 2 teplých a suchých kávových šálků položíme po 2 kostkách cukru. Kostky v každém šálku zalijeme s 50 ml koňaku, potom je sirkou zapálíme a necháme přibližně 2 minuty hořet.

3

Když cukr s koňakem dohoří a v šálcích máme jen modrý plamen, tak jej zalijeme horkou filtrovanou kávou. Kávu ozdobíme tuhou šlehačkou a posypeme jemně nastrouhanou čokoládou.

Poznámka

Flambovaná káva je dost náročná na přípravu, ale o to více chutná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept