Těstoviny s fazolkami a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s fazolkami a paprikami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 51969 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
220 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Kečup |
200 g | Lilek |
60 g | Olej olivový extra panenský |
100 g | Paprika červená |
10 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
100 g | Paprika žlutá |
2 g | Pepř černý mletý |
60 g | Protlak rajčatový |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
350 g | Těstoviny Farfalle |
2000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 543,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Lilek, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s fazolkami a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme a uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Řídíme se návodem na obalu. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, lilek také na kostičky, cibuli nadrobno, fazolky očistíme, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme, bazalku posekáme a česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme fazolky, papriky, lilek, podusíme 5 minut, ochutíme česnekem, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme rajčatový protlak, kečup, bazalku a dusíme zhruba 10 minut. |
2 | Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou omáčkou a posypeme strouhaným ementálem. |