Jednoduchý recept

Tagliatelle se smetanou a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 51971
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Houby sušené
20 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
50 g Šalotka
120 ml Sherry brandy
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
15 g Sůl
350 g Tagliatelle
2700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 395kJ
22% Sacharidy 80 g
22% Tuky 16 g
74% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Tagliatelle se smetanou a houbami postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Sušené houby předem namočíme v 200 ml vody. Houby i s vodou nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, v pánvi zpěníme na másle, podlijeme sherry, provaříme, přilijeme houby i s vodou, přidáme smetanu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, odstavíme a přimícháme posekanou petrželku.

3

Těstoviny upraíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept