Tagliatelle se smetanou a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se smetanou a houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 51971 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Houby sušené |
20 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
50 g | Šalotka |
120 ml | Sherry brandy |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
15 g | Sůl |
350 g | Tagliatelle |
2700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 295,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sherry brandy, Smetana 16% (pochoutková), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se smetanou a houbami postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Sušené houby předem namočíme v 200 ml vody. Houby i s vodou nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, v pánvi zpěníme na másle, podlijeme sherry, provaříme, přilijeme houby i s vodou, přidáme smetanu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, odstavíme a přimícháme posekanou petrželku. |
3 | Těstoviny upraíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |