Koláč s dušeným hovězím masem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s dušeným hovězím masem a houbami
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51974 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
125 g | Houby čerstvé |
450 g | Hovězí maso zadní |
300 ml | Hovězí vývar základní |
240 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mák - semena |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 268,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Mák - semena, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí maso zadní, Listové těsto, Mouka kukuřičná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s dušeným hovězím masem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, dále nadrobno nakrájíme cibuli, na plátky směs čerstvých hub a nameleme pepř. |
2 | Ve větší pánvi na 1 rozehřáté lžíci oleje osmahneme cibuli s houbami, potom přidáme maso, přilijeme hovězí vývar, podle chuti opepříme, přikryjeme a uvedeme do varu. Na středním ohni vše dusíme 1,5 hodiny. Když maso změkne, sejmeme poklici a znovu uvedeme do varu. Kukuřičnou mouku rozmícháme ve vodě, směs přilijeme do omáčky a mícháme až omáčka zhoustne. Potom odložíme a dáme vychladnout. |
3 | Mezitím rozválíme listové těsto na tenké pláty a položíme je na sebe. Na těsto položíme dortovou formu o průměru 23 cm a z těsta vyřízneme kruh asi o 2 cm větší. |
4 | Dvě třetiny těsta vložíme do formy, okraje zdvihneme a rozprostřeme vychladlou náplň. Přikryjeme zbylým těstem, okraje k sobě přitlačíme, povrch potřeme zbylým olejem a posypeme mákem. Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a při této teplotě koláč pečeme asi 30 minut. Když těsto zhnědne, vyjmeme formu z trouby, necháme asi 5 minut zchladnout, potom koláč vyklopíme, rozkrájíme a ještě teplý servírujeme. |