Farfalle s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s fazolemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51976 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
500 g | Fazole bílé sterilované |
80 g | Mrkev kořen |
60 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
20 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Farfalle |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 901,2mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 473,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Fazole bílé sterilované, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 15-20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na slámu, fazole scedíme, rozmarýn posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, mrkev, celer a osmahneme, přidáme fazole, rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a 10 minut podusíme. |
3 | Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s fazolkami, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme. |