Jednoduchý recept

Farfalle s fazolemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 51976
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
100 g Cibule
500 g Fazole bílé sterilované
80 g Mrkev kořen
60 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
15 g Rozmarýn čerstvý
20 g Sůl
80 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Farfalle
3500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 924kJ
28% Sacharidy 100 g
27% Tuky 20 g
123% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 28 g

Farfalle s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 15-20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na slámu, fazole scedíme, rozmarýn posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, mrkev, celer a osmahneme, přidáme fazole, rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a 10 minut podusíme.

3

Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s fazolkami, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept