Jednoduchý recept

Ravioly se sýrem mascarpone a pancettou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5198
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
185 g Mascarpone
2 kávová lžička Olej stolní
90 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Ravioli
5 l Voda pitná
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 491kJ
8% Sacharidy 30 g
54% Tuky 41 g
50% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Ravioly se sýrem mascarpone a pancettou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím orestujeme na rozpáleném oleji 2-3min najemno nakrájenou pancettu. Poté do ní vmícháme sýr, mascarpone, nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a asi 5min povaříme do zhoustnutí. Vmícháme lístky bazalky, ochutíme solí a drceným pepřem.

3

Do omáčky vložíme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Pancettu můžeme nahradit jinou slaninou, místo mascarpone můžeme použít lučinu nebo jiný smetanový sýr

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept