Jednoduchý recept

Rigatoni s fazolkami a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 51980
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
80 g Cibule
100 g Créme fraiche
400 g Fazolové lusky zelené
200 g Houby čerstvé
20 g Kerblík
40 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
20 g Sůl
350 g Těstoviny Rigatoni
120 ml Víno bílé
3500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 430kJ
17% Sacharidy 60 g
28% Tuky 21 g
102% Sodík 2 g
24% Bílkoviny 14 g

Rigatoni s fazolkami a smetanou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Fazolky očistíme, odkrojíme vlákna, nasypeme do sítka a na 1 minutu ponoříme do vroucí vody s těstovinami. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek s kerblíkem posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme fazolky, houby, orestujeme, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Přidáme smetanu, kerblík, prohřejeme a odstavíme.

3

Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept