Jednoduchý recept

Kachna dušená v pivní omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51981

Ingredience

1 ks Celer bulvový
4 ks Cibule
1 ks Kachna domácí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 949kJ
9% Sacharidy 32 g
385% Tuky 288 g
30% Sodík 604 mg
23% Bílkoviny 13 g

Kachna dušená v pivní omáčce postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme, nadrobno pokrájíme. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

2

Kachnu omyjeme, osušíme, rozporcujeme, porce osolíme.

3

V hrnci krátce osmahneme nakrájenou slaninu, pak na ni vložíme porce kachny, ze všech stran je opečeme a vyjmeme. Do hrnce nasypeme nakrájenou cibuli a zeleninu, osolíme ji, osmažíme. Poté do hrnce vrátíme porce kachny, přilijeme pivo s trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu, ke konci dušení poklici odklopíme, aby maso zčervenalo. Měkké porce kachny opět z hrnce vyndáme, zeleninu prolisujeme přes síto, zalijeme ji smetanou, rozšlehanou s moukou, omáčku dochutíme pepřem, solí a krátce provaříme.

4

Porce kachny přelité pivní omáčkou podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept