Jednoduchý recept

Pečená kachna se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51984

Ingredience

2 ks Cibule
1000 g Kachna domácí
2 ks Mrkev kořen
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 066kJ
3% Sacharidy 9 g
242% Tuky 181 g
12% Sodík 239 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pečená kachna se žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony, očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

2

Mrkve oškrábeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme, cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

3

Kachnu omyjdeme, osušíme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody, přikrytou pečeme v troubě. V průběhu pečení kachnu občas polejeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

4

V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm připravenou cibuli, žampiony a mrkev.

5

Téměř měkkou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme ji, vrátíme zpět, přidáme k ní osmaženou zeleninu a houby, dopečeme ji doměkka.

6

Porce kachny se zeleninovo-houbovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s opečenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept