Jednoduchý recept

Židovská káva

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 8 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51987

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Káva mletá
60 ml Rum
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
3% Sacharidy 11 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 6 mg
2% Bílkoviny 1 g

Židovská káva postup přípravy receptu:

1

Kávu spaříme vroucí vodou přes filtr a udržujeme ji horkou. Připravíme dva kávové šálky. Do každého dáme 30 ml rumu, jednu lžičku cukru a malou lžičkou mícháme až do rozpuštění cukru. Následovně rum s cukrem zalijeme horkou vodou.

2

Oba šálky s připravenou kávou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Při přípravě této kávy můžeme vyměnit filtrovanou kávu za kávu rozpustnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept