Domácí jogurtová veka se šunkou, sýrem a okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí jogurtová veka se šunkou, sýrem a okurkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51988 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Veka | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krystal |
15 g | Droždí sušené |
250 ml | Jogurt bílý |
400 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Cibulové máslo | |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 g | Sůl |
Obloha | |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka bezlepková |
200 g | Okurky nakládané |
200 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr uzený jemné plátky |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 294g |
---|---|
Cholesterol | 797,4mg |
Draslík | 917,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 118,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí sušené, Jogurt bílý, Olej stolní, Sůl, Cibule, Sůl, Okurky nakládané, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Šunka dušená, Sýr uzený jemné plátky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí jogurtová veka se šunkou, sýrem a okurkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnečku vlažného mléka rozmícháme cukr a droždí a necháme kvásek vzejít. Do vzešlého kvásku opatrně vmícháme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a každou polovinu zvlášť vlejeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Těsto ve formách necháme kynout asi 40 minut. Po vykynutí pečeme asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 200 °C. Upečené veky necháme vychladnout a potom je rozkrájíme na plátky, které potřeme cibulovým máslem. |
2 | Cibulové máslo: Cibuli nastrouháme najemno a rozmícháme ji s hořčicí a špetkou soli dohladka v másle. |
3 | Obloha: Plátky veky s cibulovým máslem dále obložíme šunkou, sýrem a sterilovanými okurkami a vejci, vařenými natvrdo. |