Jednoduchý recept

Nadívaná husa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51989
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Husa domácí
1 dl Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel kudrnka
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso mleté
3 dl Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,751 kcal
Kilojoule 7 328kJ
4% Sacharidy 13 g
201% Tuky 151 g
25% Sodík 496 mg
138% Bílkoviny 78 g

Nadívaná husa postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mleté vepřové maso, nakrájené žemle (které jsme krátce namočili do mléka), vajíčka a jemně nasekanou petrželku. Nádivku podle chuti opepříme a osolíme.

2

Husu důkladně omyjeme, osušíme, osolíme, naplníme připravenou nádivkou a zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami. Vložíme ji do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně přiléváme vodu.

3

Upečenou měkkou husu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept