Jednoduchý recept

Vaječná káva

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51990

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
80 ml Koňak vaječný
1 kávová lžička Káva instantní
2 polévková lžíce Káva mletá
4 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 756kJ
13% Sacharidy 47 g
18% Tuky 14 g
9% Sodík 178 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vaječná káva postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme do kastrůlku a spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny přilijeme připravenou filtrovanou kávu. Kastrůlek ponoříme do vodní lázně a za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí směsí. /Směs v kastrůlku se nemůže vařit, jinak by se vejce srazila./

2

Uvařenou kávu rozdělíme do kulatých širších sklenic. Do každé vlijeme 40 ml vaječného koňaku, povrch posypeme instantní kávou a servírujeme.

Poznámka

Když nechceme kávu zdobit instantní kávou, můžeme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept