Husa pečená na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa pečená na pivě
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51992 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 ks | Husa domácí |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 333,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husa domácí, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa pečená na pivě postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Husu omyjeme, osušíme, okmínujeme, osolíme a dáme do pekáče, přidáme k ní nakrájené cibule, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. V průběhu pečení podléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu. |
3 | Upečenou měkkou husu naporcujeme a podáváme s houskovým knedlíkem a zelím. |