Jednoduchý recept

Vepřové s křemeňáky a hráškem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51993

Ingredience

2 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
6 polévková lžíce Hrášek
1,5 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
600 g Vepřová plec
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 850kJ
5% Sacharidy 18 g
70% Tuky 53 g
29% Sodík 572 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřové s křemeňáky a hráškem postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec omyjme, osušíme, nakrájíme na větší kousky tak, že na každou porci počítáme se 4 kousky masa. Maso osolíme, posypeme kmínem a rozdrceným pepřem 4 barev. Očistíme cibule, houby - křemenáky (s červenými hlavičkami) a pokrájíme je na plátky. Vyšší slaninu nakrájíme na plátky.

2

V pekáči rozpustíme sádlo, položíme na něj maso, obložíme je cibulí, houbami a plátky slaniny. Ještě maso podlijeme 3 dl vody, pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby. Pečeme a dusíme zároveň přibližně 35 minut při 220°C - 250°C. Během té doby maso často poléváme výpekem a otáčíme. Plátky slaniny se snažíme mít na mase, aby se vyškvařily.

3

Ke konci pečení přidáme k masu mražený zelený hrášek. Poklici odkryjeme, podle potřeby přilijeme 1-1.5 dl vody a maso dopečeme, až má zlatou kůrku. Nakonec do výpeku přimícháme 3-4 lžíce smetany a podáváme.

Poznámka

K vepřovému masu s houbami a hráškem podáváme podle chuti vařené brambory, rýži nebo chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept